Riksbyggen ökar tempot med low-code

Presskontakt:

Frida Höök

+46 70 303 3086

frida.hook@flowfactory.se                                                        Pressmeddelande, 25 juni 2018

​Nu går startskottet för Riksbyggens första applikation som byggs på Flowfactorys low-code-plattform. På bara tre veckor skapas grunden till den första applikationen som ska digitalisera inventeringsprocessen vid ombyggnadsprojekt.

 

– Det här kommer att hjälpa dem som jobbar med inventering, men också projektledare som kommer att få färdiga rapporter att presentera för kund så fort inventeringen är gjord, säger Per Lönnheden, Projektchef på Riksbyggen. – När du väl är igång kan du bygga vidare på samma plattform när det uppstår nya behov av applikationer. 

Low-code, som både Gartner och Forrester menar är en megatrend inom mjukvaru-utveckling, är ett kraftfullt sätt at snabbt få upp en fungerande app till låg startkostnad.

– Fem till tio gånger snabbare – så stor är skillnaden att bygga affärsapplikationer på Flowfactory jämfört med traditionell programmering, säger Flowfactorys VD, Fredrik Lindqvist. – Så det går väldigt fort att gå från idé till färdig applikation.

Den första versionen av Riksbyggens low-code-app, som utvecklas under en så kallad kick-start, ska ge en känsla för vilka möjligheter plattformen ger, hur applikationen kan utvecklas framåt och stödja ett flöde som kan gås igenom under en demo.

 

 

Om low-code

Low-code är en snabbväxande, molnbaserad teknik som ökar hastigheten för applikationsutveckling, konsolidering och moln-migrering. Analysföretagen Gartner och Forrester kallar low-code en global megatrend som dramatiskt accelererar företagens digitala resor, och förutspår att den globala low-code marknaden växer med ca 50% per år de kommande åren.

På en low-code plattform byggs skräddarsydda affärsapplikationer upp till 10 gånger snabbare jämfört med traditionell utveckling. Applikationer byggs genom att “dra-och-släppa” färdiga moduler. Det går även att lägga till egenutvecklad kod för specialanpassningar och smarta integrationer.

 

Om Flowfactory

Flowfactory är en svensk low-code plattform för kraftfulla affärsapplikationer. Bolaget är i stark tillväxt och på plattformen finns idag kunder som Arbetsförmedlingen, Siemens, Länsstyrelserna, Riksbyggen, LoginHasselberg m.fl.

 

Om Riksbyggen

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar bostäder i nyproduktion, både bostads- och hyresrätter. De är också en av Sveriges största fastighetsförvaltare med bostadsrättsföreningar samt kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder.  

 

 

Presskontakt:​

Frida Höök, CMO Flowfactory

frida.hook@flowfactory.se, +46-70-3033086

press@flowfactory.se

Fredrik Lindqvist

Fredrik Lindqvist

CEO Flowfactory

Per Lönnheden

Per Lönnheden

Projektchef Riksbyggen