Sep 13, 2021

Flowfactory 2.0 - Ny funktionalitet skapar sömlösa integrationer.


1 september 2021 lanseras Flowfactory 2.0. Företag kan nu öka sin digitala förmåga genom smidigare integrationsmöjligheter och tillgång till nya funktioner som får verksamhetssidan och IT att jobba effektivt tillsammans. ”Det är revolutionerande nyheter som ökar digitaliseringstakten dramatiskt”, berättar Frida Höök, CMO på Flowfactory.


Flowfactory är Nordens första low-code-plattform för kraftfulla affärsapplikationer. Sedan 2016 har de stöttat flera stora företag och myndigheter med att skapa skräddarsydda affärssystem snabbt och kostnadseffektivt.


Idag upplever många organisationer att IT har blivit en flaskhals då tid och resurser inte räcker till för att hålla önskad digitaliseringstakt.


- I Flowfactory 2.0 har vi tagit fram mängder av funktioner som ska underlätta och snabba upp för utvecklarna när de bygger, testar och integrerar affärsstödjande applikationer, säger Stellan Andersson, CPO på Flowfactory.


Tack vare den visuella miljön i Flowfactory Studio kan också fler kompetenser ta aktiv del i digitaliseringsarbetet.


- Vi minskar gapet mellan IT och verksamhetssidan då utvecklarna nu kan jobba effektivt, sida vid sida med användarna när de bygger applikationerna. Detta arbetssätt leder fram till rätt resultat betydligt snabbare, menar Frida Höök, CMO på Flowfactory.

 


Nyhet: Se resultatet av det du bygger i realtid

I Flowfactory 2.0 lanseras också helt ny funktionalitet som gör skapandeprocessen ännu mer stimulerande och effektiv.


- I plattformen finns nu helt unika funktioner som gör det möjligt att se resultaten av det du skapar i realtid när du bygger och testar nytt. Detta främjar kreativitet och sparar massor med tid i utvecklingsprocessen, berättar Stellan.Nyhet: Skapa effektiva integrationer på timmar i stället för veckor

Då integrationer hittills varit komplicerade och tidskrävande, har många applikationer blivit isolerade öar i applikationsdjungeln. Med det skapas sårbara och ineffektiva processer där medarbetare behöver leta data och arbeta i flera olika system för att kunna utföra sitt jobb. Flowfactory 2.0 har revolutionerat metoden för att skapa integrationer mellan både interna applikationer och externa tjänster.


- Vi menar att en applikation aldrig får bli en ö, säger Stellan. Integrationer mellan applikationer är nyckeln till effektivitet och framgång. Tidigare har integrationsarbetet slukat en stor del av resurserna. Men nu kan en integrationslösning, som med traditionella metoder tog flera veckor att utföra, göras på bara några timmar. Om du exempelvis har ett CRM-system med kundinformation som du vill att ett annat system enkelt ska komma åt, går detta att lösa med några klick.Nyhet: Gör ditt sårbara Excel-dokument till en app med några knapptryck

På många bolag cirkulerar det mängder av Excel-dokument som på olika sätt stöttar verksamheten och dess processer. Dessa dokument blir av naturliga skäl ofta sårbara och svåra att hålla uppdaterade. I Flowfactory 2.0 kan företag nu “appifiera” Excel-dokument automatisk. Med några knapptryck förvandlas ett Excel-dokument till en applikation som man enkelt kan uppdatera, bygga på och bjuda in användare till.


- Om digitaliseringsbehoven är många och du inte riktigt vet var du ska börja kan appifiering av bolagets kritiska Excel-dokument vara en smart start som ger tydlig och snabb affärsnytta, menar Frida.

 


Hastighet och kostnadseffektivitet blir grogrund för innovation

Flowfactory 2.0 ger företag en helt ny digital förmåga. I och med att både skapandet av nya lösningar och integrationsarbetet går betydligt snabbare frigörs mängder av tid för IT-avdelningarna. Denna hastighetsökning, i kombination med att hela organisationen nu kan vara med och bidra i digitaliseringsarbetet, skapar en grogrund för kreativitet.


- När skapandeprocessen blir så här snabb och kostnadseffektiv föds en naturlig innovationskraft i organisationen och ett mod att testa nya idéer. Vi är övertygande om att det är just detta som är avgörande för ett bolags konkurrenskraft och framgång, avslutar Frida.Om low-code

Low-code är en snabbväxande, molnbaserad teknik som ökar hastigheten för applikationsutveckling, konsolidering och molnmigrering. Analysföretagen Gartner och Forrester kallar low-code en global megatrend som dramatiskt accelererar företagens digitala resor, och förutspår att den globala low-code-marknaden växer med ca 50% per år de kommande åren.


På en low-code-plattform byggs skräddarsydda affärsapplikationer upp till 10 gånger snabbare jämfört med traditionell utveckling. Applikationer byggs genom att “dra-och-släppa” färdiga moduler. Det går även att lägga till egenutvecklad kod för specialanpassningar.