Flowfactory ingår långsiktigt samarbete med Sigma

Presskontakt:

Frida Höök

+46 70 303 3086

frida.hook@flowfactory.se                                                        Pressmeddelande, 14 augusti 2018

Som Nordens första low-code-bolag är vi stolta över att ha ingått ett långsiktigt partnerskap med det välrenommerade IT-konsultbolaget Sigma. Samarbetet gör det möjligt för Flowfactory att öka takten och säkerställa spetskompetens för framtidens low-code – tekniken som ökar hastigheten för applikationsutveckling, konsolidering och moln-migrering. 

 

Som Nordens första low-code-bolag är vi stolta över att ha ingått ett långsiktigt partnerskap med det välrenommerade IT-konsultbolaget Sigma. Samarbetet gör det möjligt för Flowfactory att öka takten och säkerställa spetskompetens för framtidens low-code – tekniken som ökar hastigheten för applikationsutveckling, konsolidering och moln-migrering.       

 

Flowfactorys Low-code-plattform har varit i drift i över 10 år, med Siemens som en av pionjärerna på plattformen. Digitaliserings-trenden har skapat en kraftigt ökad efterfrågan på plattformar som skapar affärsapplikationer snabbare, enklare och billigare. Därför lanserades Flowfactory under 2017 för en bredare marknad i Sverige.

– För att ta vara på vår position som den ledande svenska low-code-spelaren för kraftfulla affärsapplikationer behöver vi förstå behov och trender inom applikationsutveckling och sedan snabbt realisera dessa i funktionalitet och förmågor på plattformen, säger Mats Lycken, CTO på Flowfactory.

– För detta krävs olika kompetenser, resurser och erfarenheter och det är där vi ser att Sigma kommer in som en stark partner och kompletterar vårt befintliga kärnteam, menar Mats.

– Som en svensk utmanare bland internationella jättar är det viktigt att lyfta blicken och göra smarta val och prioriteringar. Vår styrka är att vi är en ung och smidig organisation utan tungt bagage, vilket gör oss flexibla och snabbfotade på den växande low-code-marknaden. Vi kan ta genvägar och gå direkt på modern teknik och den funktionalitet som ger bäst effekt för våra kunder, säger Fredrik Lindqvist, CEO på Flowfactory.

Sigma består av 3000 anställda och driver utveckling för otaliga SaaS-bolag runtom i världen.​

– Vi är imponerade över kraften i Flowfactorys low-code-plattform och ser en stor potential i att växa med bolaget, säger Michael Lauridsen, Head of Global Sales på Sigma IT Consulting.

– Det är uppenbart att low-code är en global megatrend, så för oss som it-konsultbolag är det av största vikt att vara med och driva den utvecklingen, fortsätter han. Utöver utveckling av plattformen planerar Sigma att erbjuda integrations- och implementerings-tjänster.​ – Som en certifierad Solution Partner kan vi även bygga och implementera kund-applikationer på Flowfactory, avslutar Michael.

 

 

Om low-code

Low-code är en snabbväxande, molnbaserad teknik som ökar hastigheten för applikationsutveckling, konsolidering och moln-migrering. Analysföretagen Gartner och Forrester kallar low-code en global megatrend som dramatiskt accelererar företagens digitala resor, och förutspår att den globala low-code marknaden växer med ca 50% per år de kommande åren.

På en low-code plattform byggs skräddarsydda affärsapplikationer upp till 10 gånger snabbare jämfört med traditionell utveckling. Applikationer byggs genom att “dra-och-släppa” färdiga moduler. Det går även att lägga till egenutvecklad kod för specialanpassningar och smarta integrationer.

 

Om Flowfactory

Flowfactory är en svensk low-code plattform för kraftfulla affärsapplikationer. Bolaget är i stark tillväxt och på plattformen finns idag kunder som Arbetsförmedlingen, Siemens, Länsstyrelserna, Riksbyggen, LoginHasselberg m.fl.

 

Om Sigma

Sigma är en företagsgrupp med konsultverksamhet inom IT, informationslogistik, ingenjörstjänster, teknisk R&D, industri och samhällsbyggnad. Bolaget har idag över 3000 anställda och huvudsäte i Göteborg. Utöver ett 10-tal kontor runt om i Sverige finns Sigma idag representerade i uppåt 10 ytterligare länder, på flera kontinenter.   

 

 

Presskontakt:​

Frida Höök, CMO Flowfactory

frida.hook@flowfactory.se, +46-70-3033086

press@flowfactory.se

Fredrik Lindqvist

Fredrik Lindqvist

CEO Flowfactory

Mats Lycken

Mats Lycken

CTO Flowfactory